понеділок, 22 січня 2018 р.

Україна – держава соборна, одна на всіх, як оберіг

Свято Дня Соборності встановлено в Україні, “…враховуючи велике політичне та історичне значення об’єднання Української Народної Республіки і Західноукраїнської Народної Республіки для утворення єдиної (соборної) української держави…”
Указ Президента України
“Про День соборності України”
 від 21 січня 1999 року № 42/99
Саме в цей день ми разом з учнями 11 класу провели зустріч-бесіду з директором  Великосорочинської публічної бібліотеки  Дерев'янко В.В. Разом з дев'ятикласниками Шинкаренко Юлією, Васюком Максимом, Матяшевською Наталією, Плетенець Анастасією, які прочитали нам вірші про соборність України. На закінчення заходу  переглянули документальний фільм  «Історією України». Ми розуміємо що День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель.
Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.
Переконані, що відзначення Дня Соборності, вшанування творців Акту Злуки – це не тільки суспільна потреба, а й моральний імператив берегти світлу пам’ять незліченних жертв, протягом віків принесених українським народом на вівтар незалежності, соборності, державності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Написати коментар..