середа, 17 січня 2018 р.

Рубрика "Цікаві факти"

Винахідливість - природний стан дітей.
Сьогодні у всьому світі відзначається День дитячих винаходів. Водні лижі, хутряні навушники, фруктове морозиво на паличці та шрифт Брайля - всі ці предмети були винайдені дітьми.
Символічно, що датою дня обрано день народження одного з видатних американців - державного діяча, дипломата, вченого, винахідника, журналіста Бенджамина Франкліна, перший винахід якого - пара ластів для плавання, які надягали на руки, - він придумав у 12 років. Надалі він продовжив наукові дослідження: Франклін ввів позначення електрично заряджених станів "+" і "-", навів доказ електричної природи блискавки, 1752 року запропонував проект громовідводу, вперше застосував електричну іскру для вибуху пороху. Прапор Аляски - теж дитячий винахід. 13-річний Бені Бенсон 1926 року відправив свій ескіз на конкурс Державного прапора Аляски. Синій колір, що символізує небо і офіційну квітку штату - незабудку, Зображення сузір'я Великої Ведмедиці та Полярної зірки привели хлопчика до перемоги.
Примно згадати, що і рукавички без пальців, і паперовий пакет з квадратним дном, і калькулятор - усе це принесли в наше життя геніальні розуми юних винахідників.

#цікаво #цікавинка #факти

Немає коментарів:

Дописати коментар

Написати коментар..