пʼятниця, 10 березня 2017 р.

Щовесни,коли тануть сніги,
І на рясті засяє веселка,
Повні сил і живої снаги
Ми вшановуєм   пам'ять Шевченка!
Сьогоднішній захід ми  присвятили видатному українському поету та художнику Тарасу Григоровичу Шевченку, вклонімося світлій пам'яті поета. Перегорнули  деякі сторінка життя великого Кобзаря, поговорили про мудре й живе слово його, про здійснення Тарасових мрій і сподівань. Шевченко як людина Божа, з божим талантом слова і пензля офірував своє життя усім стражденним, але не зломленим. Як людина земна Тарас Шевченко страждав і радів, любив и ненавидів, мав друзів, але й знав, що таке гіркота і розпач самотини... Це ім’я стало символом нашого народу.
 Із 47 прожитих років йому довелось бути; 24 роки кріпаком, 10 років у неволі, 3,5 роки під наглядом поліції. І тільки 9 років вільною людиною. Шевченків «Кобзар» – це Біблія українського народу, якій судилося бути безсмертною.
 У цьому році минає 203 років з дня народження славетного сина України Тараса Григоровича Шевченка. Народ пам'ятає про свого Кобзаря, вшановує його пам'ять. Учениця класу Софія Житнік підготувала  вдалу презентацію про життя і творчість Шевченка.
Дякуємо усім, хто готував цю годину спілкування. Сподіваємося, що пам’ять про Великого Кобзаря  залишиться в наших серцях, і  ми із задоволенням будемо вивчати його твори.
Козуліна Даша

Немає коментарів:

Дописати коментар

Написати коментар..