вівторок, 14 березня 2017 р.

Щоб нам не помилятися,
Щоб коло вірно порахувати,
Треба тільки постаратися
І запам'ятати все як  є
Три - чотирнадцять -п'ятнадцять - дев'яносто два і шість!
Сьогодні  день народження число Пі -  найвідомішої константи в світі. Ми   організували стенд «Магічне число пі», де учні школи ознайомилися  з історією  виникнення цього числа, адже вона  йшла паралельно з розвитком всієї математики. Тому не дивно, що таке визначне число має свій день народження.  14 березня 1987 року Ларрі Шоу (Larry Shaw), що звернув увагу на те, що цей день  записується як 3.14 в американській системі запису дат і запропонував саме цього дня вшановувати це число.
 Магія числа Пі…  В послідовності цифр числа π ми  можемо при бажанні знайти номер свого телефону. Науково доведений факт, що, закодувавши літери алфавіту, можна знайти в ланцюжку цифр і «Біблію», і «Війну та мир»і все що ви забажаєте.
 Тим більше, що саме цього дня народився вчений зі світовим ім’ям – Альберт Ейнштейн.
Всім відомо, що Пі - це відношення довжини кола до його діаметру. Число Пі неможливо представити у вигляді звичайного десяткового дробу.
Історія числа Пі налічує більше 4000 років
Назва числа Пі походить від початкової літери грецького слова периферія, коло. Тісно пов’язане число π із Золотим перерізом.
Вдячні нащадки зуміли створити мелодію числа пі.
Світовий рекорд із запам'ятовування знаків числа π після коми належить китайцеві Лю Чао, який у 2006 році протягом 24 годин і 4 хвилин відтворив 67890 знаків після коми без помилки. 
Для того, щоб побачити значення цього числа для нашого світу, не потрібно бути математиком: π проявляється в усьому, що нас оточує
У майбутньому ми ще неодмінно зустрінемось із загадками цього унікального і дивовижного числа π, яке неухильно керує нашим світом.

 А всім вам ми бажаємо щасливого дня Пі! 
Житнік Софія

Немає коментарів:

Дописати коментар

Написати коментар..